محصولات مرتبط
مغزه گیری الماسه با روش وایرلاین (Wireline Diamond Coring)، به صورت تلسکوپی از سایز بزرگ SQ شروع شده و به ترتیب سایزهای: BQ, NQ, HQ, PQ و AQ را شامل می گردد. بدینصورت که هر سایز از داخل سایز بزرگترِ پیش از خود قابل حفاری خواهد بود.
سیستم وایرلاین جهت حفاری های با عمق متوسط تا زیاد به کار می رود که این امر با توجه به قابلیت و قدرت دستگاه حفاری می تواند حداکثر تا عمق 2000 متری حاصل شود به نحوی که بیشترین بازدهی جهت نمونه گیری را نیز پدید آورد. این عمل در حالی صورت می گیرد که نیازی به خارج نمودن رشته حفاری از گمانه نخواهد بود. فرآیند کار به این شکل است که نمونه ی مورد نظر (مغزه = Core) که درون رادِ اینر تیوب قرار دارد توسط قطعه ای به نام اُوِر شات به واسطه ی رشته سیمی از داخل کُربارل خارج شده و به وسیله ی کابلی که همان سیم وایرلاین نام دارد از گمانه خارج می شود.
سرعت بالا و کُر ریکاوری بهتر از مزایای این روش حفاری مغزه گیری نسبت دیگر روش ها به ویژه سیستم متریک است که البته حجم بیشتری از سرمایه گذاری را نیز می طلبد.
مته های سخت بُر یا دیابوریت (Impregnated Bits) جهت بُرش سنگ به شکل استوانه (مغزه = Core) تولید می شوند. دانه های الماس درون خمیره ای فلزی موسوم به ماتریکس (Matrix) پراکنده اند. به موازات شروع حفاری و سایش ماتریکس الماس ها به اصطلاح رو می زنند و با تکرار این فرآیند، الماس ها ی جدیدتر و در عین حال تیزتر نمایان شده و تکرار این عمل منجر به تیزی مداوم مته می گردد.
مجموعاً در بیشتر ساختارها و لایه های زمین شناختی، استفاده از مته های سخت بُر یا دیابوریت نسبت به مته های الماسی یا دیامی کارآیی و بازدهی بالاتر و به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه تر هستند.
از جمله مزایای این نوع مته ها می توان به حساسیت کمتر آنها نسبت به استفاده ی نامناسب، هنگام انجام عملیات حفاری اشاره نمود.
تولید کنندگان معتبر برای ساخت مته های سخت بُر، از الماس های مصنوعی (Synthetic Diamonds) به جای الماس های طبیعی (Natural Diamonds) استفاده می کنند به این دلیل که این نوع الماس ها دارای درجه بندی خاص، شکل ثابت، دانه بندی یکسان و استحکام بالاتر نسبت به الماس های طبیعی می باشند.
دیدگاه خود را بنویسید